aanbod
Buurtexpedities

Misschien ben je in Amsterdam geboren en getogen of je woont er nog maar net, maar wat weet je eigenlijk van de buurten in Amsterdam? Je loopt, fietst of rijdt er dagelijks rond, maar hoe goed kijk je om je heen? Ga op expeditie in Amsterdam Noord! Wandel met een groep of alleen met je familie en leer de verhalen kennen van jouw stad. 

Het mysterie van de Vogelbuurt

Noordje heeft een geheime brief gevonden, maar ze heeft jullie hulp nodig om de brief te ontcijferen! Door middel van spelletjes en opdrachten onderweg kun jij de mysteries van de Vogelbuurt ontrafelen. Je ontdekt vanalles over volkskunst, Amsterdamse school en verrassende versieringen. We sluiten de bijzondere expeditie af bij Noordjes Kazerne Z, waar je een eigen schilderij maakt geïnspireerd op volkskunst.
Wanneer: op aanvraag
Duur: 1,5 uur
Doelgroep: 6+
Startpunt: Noordjes Kazerne Z, Zamenhofstraat 14b, A’dam Noord

Maak jouw eigen sculptuur geïnspireerd op de natuur

Ken jij het kunstwerk op de Waddenweg in Noord dat lijkt op een boomblad of zelfs een reuzentong? Tijdens deze expeditie ontdekken we kunst geïnspireerd door de natuur. We lopen langs het W.H. Vliegenbos en bestuderen daar de bomen en bladeren. Daarna gaan we zelf aan de slag in Noordjes Kazerne Z. Je maakt een ‘groeiende’ sculptuur van ijzerdraad en gipsverband op een kleine houten sokkel. En je mag jouw beeldhouwwerk natuurlijk schilderen met de mooiste kleuren!
Wanneer: op aanvraag
Duur: 1,5 uur
Doelgroep: 6+
Startpunt: IJssalon IJskoud de Beste, Meeuwenlaan 331, A’dam Noord

De buurtexpedities worden mede mogelijk gemaakt door Mocca. Wil je meer expedities doen in andere delen van Amsterdam? Kijk dan snel op hun site!